Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy
2 łyżki
cebula
1 szt.
czosnek
2 ząbki (rozgniecione)
pomidory
6 szt. (bez skóry)
tymianek
1 łyżeczka
rosół warzywny
1 litr
ser pleśniowy
100 g
śmietana kremówka
100 ml
pestki dyni
2 łyżki (prażone)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat
cukier
(do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na gorącym oleju, dodać czosnek, pomidory i tymianek.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
2
Chwilę podsmażyć, dodać bulion i gotować 5 minut na dużym ogniu.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
3
Następnie dodać część pokruszonego sera pleśniowego (część pozostawiając do dekoracji) i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
4
Zupę zmiksować, pod koniec gotowania zabielić śmietaną.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
5
Przed podaniem posypać pozostałym serem i prażonymi pestkami dyni.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak