Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 0,5 kg
pieczarki 300 gram
ser żółty 250 gram
szynka 200 gram
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane pieczarkami

Pieczarki obierz, pokrój i podsmaż na patelni z rozgrzanym uprzednio olejem. Ser żółty zetrzyj na tace. Szynkę pokrój w wąskie paseczki. Pieczarki wymieszaj z szynką i połową starego sera.

Pomidory dokładnie umyj, usuń szypułki i wydrąż miąższ. Nafaszeruj pomidorki farszem z pieczarek Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza. Nadziewane pomidory poukładaj na blasze i z wierzchu posyp resztą sera. Danie będzie gotowe po 25 minutach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak