Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbki z kurczaka
350 g -
masło
115 g -
szalotka
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
natka pietruszki
2 łyżki -
brandy
-
sól
-
Pieprz zielony ziarnisty Prymat
-
galaretka
-
wywar drobiowy
500 ml -
nalewka malinowa
100 ml -
konfitura malinowa
2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
wędzonka
1 plaster -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową .*.
Wywar drobiowy zagotować, dodać nalewkę, konfiturę i doprawić do smaku, dodać namoczoną żelatynę i rozpuścić. Galaretkę wlać do formy, a po zastygnięciu pokroić w kostkę.
Pasztet delikatnie wyjąć z formy, pokroić w plastry i obtoczyć w zielonym pieprzu. Podawać z galaretką malinową.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)