Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
olej
mąka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
pieczarki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami

Karpia umyć, oczyścić, pkroić na dzwonki, natrzec sola, pieprzem, przyprawa do ryb, obtoczyc w mace i usmazyc na rozgrzanym oleju, przewracajac po kilku minutach na druga strone. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy na plasterki i podsmazamy na rozgrzanym oleju około 8 minut. Karpia układamy na półmisku, obkładamy pieczarkami, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.11.2010 08:07
super coś na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak