Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 18: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem kozim
Kroki postępowania
Do miski lub melaksera wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Następnie na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wlewamy ciasto i smażymy naleśniki.

Kroimy w paski pomidory suszone i wrzucamy do garnka na masło klarowane, dokładamy 2 ząbki czosnku (pocięte w plasterki), dodajemy szpinak. Doprawiamy bulionem grzybowym, śmietaną, gałką muszkatołową oraz pieprzem. Ścieramy ser kozi na tarce i dodajmy go do szpinaku. Następnie gotujemy całość przez kilka minut.

Rozgrzewamy masło klarowane w garnku , kroimy cebulę na drobną kostkę i chwilę smażymy. Doprawiamy solą ziołową, dolewamy śmietanę kremówkę oraz starty żółty ser. Następnie doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem grubo mielonym i mieszamy sos.



