Groszek z migdałami

Groszek z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    0,5 kg
  • płatki migdałowe

    100 g
  • masło

    2 łyzki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeży groszek wrzucic do osolonego wrzątku i gotowac 5-6 minut. Odcedzic. Na patelni lekko zrumienic migdały z masłem dodac miód, wsypac groszek. Posolic do smaku i podgrzac. Posypac zieloną pietruszką. Podawac do drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

29.10.2010 09:10
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat