TARTA Z JAGODAMI

TARTA Z JAGODAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    30 dkg
  • łyżeczki soli

    3/4 szt
  • zimnego masła pokrojonego w kostkę

    180 g
  • banan

    1-2 szt
  • łyżek zimnej wody

    5-6 szt
  • galaretka owocowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Wyrobić ciasto na jednolitą masę, dodając po łyżce wody. Schłodzić w lodówce około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować, Przełożyć do formy, wcześniej wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 180 stopni C przez 25 - 30 minut.
Jagody umyć, banan obrać ze skórki i pokroić w cienki talarki.Przygotować budyń w miedzyczasie.Na zimne ciasto nałożyć budyń i owoce.
można też zalać zimną galaretką w dowolnym smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

07.10.2011 08:51
mniam

Krzysztof42

30.05.2011 16:10
dobra jest też bułka tarta

grazia1

17.05.2011 18:14
smaczna

monisia1977

31.03.2011 07:49
pycha

Kasia77

30.01.2011 16:45
fajna

bogumiła3

17.09.2010 21:03
super

Emilia22

14.09.2010 16:09
super

Margo1

10.09.2010 12:41
apetyczna

mehia

21.08.2010 14:15
apetyczne :)

Kate131

29.07.2010 14:38
nie nie ma

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat