Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Mondodimario
Pokroić na drobno pieczarki. Zetrzeć na grubej tarce ser żółty morski. Pokroić na plastry kiełbasę żywiecką ( może być krakowska, szynka, boczek lub salami) w zależności od gustu. Na plastry pokroić cebulę.
Blachę 410x300 smarujemy olejem lub margaryną. Ciasto rozprowadzamy równomiernie. Na ciarto kładziemy pokrojone w kostkę pieczarki. Posypujemy oregano. Jak ktoś ma świeże to posiekane świeże. Na to kładziemy wędlinę. Na wędlinę cebulę. Na wierzch stary ser morski. Ser posypujemy oregano lub kładziemy świeże oregano. Tak przyrządzoną pizzę wkładamy do pieca. Możemy zostawić 20 min. aby ciasto wyrosło będziemy mieć pizzę na grubym cieście. Wsadzamy do piekarnika i pieczemy w temp. 170-180 stopni 45-55 minut. Po upieczeniu kroimy na 6 części. Smarujemy ketchupem i przyprawiamy posiekaną papryką czerwoną, posiekanym porem i pokrojonym na plasterki ogórkiem konserwowym.