tarta ze szpinakiem

tarta ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • masło

    150 g
  • żółtko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oraz:1 jajko,sol,papryka,.Farsz:400g szpinaku,150g białego sera,150ml śmietany 18%,2ząbki czosnku ,2 jajka,50g startego żółtego sera,pieprz(prymata) gałka muszkatołowa
Przygotowanie:Ciasto:
z podanych składnikow i 2 lyzek zimnej wody zagniesc ciasto ,schłodzic w lodówce przez ok.30min.Nastepnie rozwałkowac i przełożyc do formy,nakłuc widelcem.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200st.Piec ok.10min.
Farsz:
szpinak oczyscic .Smietane zmieszac z jajkami i serem.Czosnek przecisnąc przez praske ,dodac sos smietanowy.Doprawic pieprzem,i gałką.Na podpieczonym ciescie rozlozyc szpinak zalac sosem,posypać serem.Wstawić do piekarnika 180st piec 20min.Pokroic w trójkaty i podawac z czerwonym barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

15.09.2010 22:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat