Torcik budyniowy z owocami

Torcik budyniowy z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    500 g
  • cukier1

    1 szkl
  • żółtka jaj

    4 szt
  • mleko

    500 ml
  • ulubiony budyń

    1 opak
  • galaretka owocowa

    1 opak
  • kakao

    2-3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • spirytus

    50 ml
  • owoce

    20 - 30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń rozpuścić w 1 szklance mleka, drugą zagotować z cukrem i połączyć z rozpuszczonym budyniem.
Zagotować budyń i ostudzić.
Żółtka zmiksować z masłem i dodawać stopniowo budyń, mąkę ziemniaczaną, spirytus, zapach.
Całość podzielić na 2 części; jedną z nich wymieszać z 2-3 łyżkami kakao.
Na spód tortownicy położyć herbatniki, biszkopty lub bezy i wylać po kolei
obie części masy.
Ułożyć owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

14.05.2011 18:51
gdzie torcik tam i ja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat