Racuchy z bananami

Racuchy z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • żółtka

    6 sztuka
  • mąka

    50 dkg
  • drożdże

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z mlekiem i cukrem,wstawić do cieplej wody i czekać aż urosną.

Ciasto:
6 żółtek
10 dkg cukru
50 dkg maki
1 szkl mleka

Utrzeć żółtka z cukrem,dodać make,rozczyn,podgrzane mleko i sol. Ubijać łyżką dodając tłuszcz i piane. Postawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie dodać 5 bananów pokrojonych w kostkę. Wymieszać i odczekać 15 min przed smażeniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

17.09.2010 14:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat