ciasto orzechowo- miodowe

ciasto orzechowo- miodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1 sztuka
  • smalec

    1 ŁYŻKA
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • miód

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • karp

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYROBIĆ CIASTO I PODzIELIĆ NA POŁOWĘ, JEDEN PLACEK UPIEC SUCHY, DRUGI POSMAROWAĆ POWIDŁAMI, NASTĘPNIE NA POWIDŁA WYŁOŻYĆ PIANĘ Z 3 BIAŁEK UBITYCH NA SZTYWNO+ 3 ŁYŻKI CUKRU+ 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ, NA PIANĘ WYŁOŻYĆ ORZECHY. DO RONDELKA WŁOŻYĆ 3/4 MARGARYNY, 3 ŁYŻKI MIODU+ 2 ŁYŻKI CUKRU+30DAG ORZECHÓW POKROJONYCH I SMAŻYĆ OKOŁO 5 MINUT, WYŁOŻYĆ NA PIANĘ I UPIEC, PRZEŁOŻYĆ MASĄ.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

17.01.2013 14:15
bardzo fajne;)

Kopiko1983

12.06.2011 12:17
Pyszne ciasto!!!

Anna141

10.04.2011 17:40
rewelacja

Izabela28

20.03.2011 12:39
pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat