Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa z karmelem
Wyjąć poczekać aż się przestudzi. Gdy jest jeszcze ciepłe odwrócić blaszkę i w ten sposób wyłożyć tartę na paterę…podawać jeszcze ciepłe z bitą śmietaną.
margaryna | 125 gr |
mąka krupczatka | 2 szklanki |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietana kwaśna | 2 łyżki |
olej roślinny | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 3 łyżeczki |
sól do smaku | |
cukier | 5 łyżek |
masło | 30 gr |
bita śmietana | 10 łyżek |
rodzynki | 2 łyżki |
jabłko kwaśne | 10 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: