Marchewkoladki

Marchewkoladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • cukier

    2,5 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i wody gotujemy syrop ok 2-3 min. Do syropu dodajemy umytą i obraną marchewkę startą na tarce o grubych oczkach , gotując na wolnym ogniu i co chwilkę mieszając. Gotujemy dopóki cały sok wyparuje a marchewka zgęstnieje. Marchew wykładamy na półmisek wcześniej wymyty zimną wodą i czekamy aż wystygnie. Z zimnej marchewki formujemy kulki które obtaczamy w cukrze. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.03.2012 21:36
super, podoba mi się ten pomysł

Krzysztof42

23.04.2011 16:33
dla samej nazwy warto spróbować

Marzena40

15.03.2011 09:43
ciekawy przepis

olsa

13.10.2010 19:06
ciekawe;)

Islanzadi

03.10.2010 00:26
Muszę kupić marchewkę i to wypróbować :)

IZABELA29

12.09.2010 09:33
ciekawy i pyszny przepis

IlonaAlbertos

26.08.2010 00:18
Muszę wypróbować :)

elwal

16.08.2010 11:47
Robię coś podobnego, jednak do marchewki dodaję sporo kwasku cytrynowego, bo sama w sobie jest dość mdła... oraz skórkę startą z pomarańczy, cytryny lub limonki - dla aromatu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat