Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ozorowa
2. Warzywa i skrzydełka włozyć do rondal , zalać wodą.doprowadzić do wrzenia posolić gotować do miekkości 30 minut.
3.Ozorek opłukać, ugotowaćw oddzielnym rondlu.Wyjąć i ostudzić a następnie obrac ze skórki i pokroić w wąskie paski.
4. Ziemniaki umyc obrać pokroić w drobną kostkę.
5.Warzywa i skrzydełka wyjąć z wywaru.do wywaru włożyc ziemniaki gotować 15 minut
6. Po 15 minutach dodać pokrojony ozorek i warzywa marchewke, pietruszke, seler pokrojone w kosteczkę.Następnie dadac sok z cytryny i gotowac jeszcze 5 minut .
7.Śmietanę wymieszać z łyżka wywaru w którym gotowalismy ozorek dodać do zupy.Zupę przyprawić solą i pieprzem.