Smażone świeże ryby

Smażone świeże ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże ryby

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć i dokładnie oczyścić, następnie wymoczyć je w wodzie i przełożyć na sito do odsączenia. Przygotować panierkę z jajek, soli i pieprzu oraz bułki tartej, ryby panierować i smażyć na płytkim oleju, na patelni z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

06.10.2013 21:24
najlepsza jest taka właśnie

Wafelek2601

05.03.2013 10:02
Takie rybki lubię

Miki

21.04.2012 23:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat