Bułeczki z Marcepanem i Wiśniami

Bułeczki z Marcepanem i Wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrozonych wiśni

    0,5 szkl
  • mielonych migdalow

    50 g
  • cukru pudru

    3 łyżki
  • cukru

    6 łyżek
  • żółtko

    1
  • soku z cytryny

    1 łyżeczka
  • platkow migdałowych

    3 łyżki
  • ekstraktu migdałowego

    parę kropli
  • whisky

    1 łyżeczka
  • bułeczki

    4 maślane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały wymieszać z połową cukru,dodać cukier puder - dokładnie wymieszać.Żółtko roztrzepac,dodać alkochol i aromat migdałowy - wylać wszystko do migdałów i skropić sokiem z cytryny - wyrobić gestą pastę.

Wiśnie zagotować z pozostałym cukrem,podusić 2min. i odrazu wyłączyć.Piekarnik nagrzać do temp.180C.Bułeczki poprzekrajać na pół,posmarować masełkiem,wyłożyć na nie mase migdałową,przybrać wiśniami,posypać płatkami migdałowymi i zapiekać w piekarniku 10-15min,na złoty kolor.Podawać ze śmietanką i cukrem.Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

03.05.2013 20:12
niezłe bułeczki

Krzysztof42

09.04.2011 16:12
bogate te bułeczki

christopher1

16.09.2010 22:04
Polecam fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat