Zrazy z majerankiem

Zrazy z majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • bulion

    1/2 litra
  • musztarda

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
  • masło roślinne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plasterki, rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim mięso po dwie minuty z każdej strony. Bulion wymieszać z musztardą, koncentratem pomidorowym, wlać do garnka z mięsem, dusić na wolnym ogniu do godziny. Przyprawić wedle uważania majerankiem, dodać rmasło, ewentualnie doprawić solą, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.10.2012 11:27
świetny pomysł

adam1f

12.05.2012 05:54
dobre

KasiaK90

19.04.2012 10:32
smaczne na pewno

Mirka-Ludomila

14.07.2011 08:45
muszą być smaczne

pioge7

18.03.2011 16:34
ekstra

Goya

26.12.2010 21:16
fajna

Ewelina45

27.10.2010 09:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat