Kotleciki z cielęciny

Kotleciki z cielęciny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • oliwa

    1 łyżka
  • curry

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić w plastry, zbić za pomocą tłuczka. Kolety oprószyć solą, pieprzem i curry. Jajka roztrzepać z oliwą. Kotlety zanurzać w jajku, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

16.09.2013 19:50
super kotleciki

Katarzyna/kate1980

19.04.2012 20:59
super

Ewelina47

19.04.2012 09:52
pycha

Mariusz18

19.01.2012 10:42
wygląda apetycznie

magical66

06.08.2011 11:09
kotlety zapowiadają się znakomicie

pioge7

18.03.2011 16:33
mniam

kotlet

23.01.2011 18:58
na pewno pyszne kotleciki

Iwusia

24.06.2010 10:58
Smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat