Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kapusta

    1 sztuka
  • kiełbasa

    10-15 dag
  • mięso wieprzowe

    50 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną pokroić kilkakrotnie, zalać wodą i podgotować. Cebule posiekać, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu, w połowie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso z tłuszczem, dodać przyprawy i powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki i dodać do garnka z kapustą. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem, przyprawą do bigosu i koncentratem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

23.11.2012 18:20
nie ma to jak pyszny bigos :D

IKrakowianka

17.10.2012 22:21
uwielbiam bigos

Juleczka20

23.03.2012 15:21
pyszność

manaika

10.03.2012 11:43
pycha!

IZABELA29

10.11.2011 11:01
ale narobiliście mi ochoty

ben-ka

09.11.2011 12:31
też gotowałam bigos!:)

szalonamariolka

25.02.2011 23:13
jak zawsze smaczny

Iwusia

06.11.2010 22:29
Potwierdzam, mniam !!

Paweł29

28.08.2010 08:15
Mniaam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat