Pulpety

Pulpety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    1 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula

    1
  • jajka

    2
  • tarta bułka

    4 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3/4 słoiczka
  • kostka rosołowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki połączyć, wyrobic mięsną masę i formować małe okrągłe pulpety, mozna delikatnie obtoczyc w mące i smażyc na oleju.
Ułożyć w szerokim, niskim garnku, zalać wodą ok 2 cm powyżej ułożonej warstwy. Gotować 20 min z kostką rosołową następnie dodać przecier i wciąż gotowac ok 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

07.07.2011 13:16
mielę tylko sama, w tym kupnym nie wiadomo co siedzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat