Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
-
Kminek mielony Prymat
-
Czosnek staropolski Prymat
-
majonez
4 łyżki -
ciecierzyca
400 g -
cebula
1 szt. -
jajko
1 szt. -
natka pietruszki
-
ogórek kwaszony
4 szt. -
pomidory suszone Smak
kilka szt. -
bułka do hamburgerów
4 szt. -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej rzepakowy
-
sałata
-
pomidor malinowy
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Kotlety z ciecierzycy, odc. 46
Kroki postępowania


Dodajemy do masy jajko oraz pokrojone w cienkie paseczki pomidory suszone (ok. 5-6 sztuk). ½ cebuli kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki szatkujemy. Tak przygotowane składniki również dodajemy do masy.
Masę doprawiamy przyprawą do dań z fasoli, kminkiem mielonym i całość mieszamy.



Komentarze (1)