Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare

odc. 6 Doradca Smaku

Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    600 g
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt.
  • olej

  • masło

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • sos

  • majonez

    300 ml
  • ogóreczki konserwowe

    20 g
  • cebula

    1 szt.
  • natka pietruszki

  • żółtka

    2 szt. (ugotowane)
  • musztarda rosyjska

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Na początku przygotowujemy sos. Cebulę i ogórka drobno kroimy, ...
Krok 2 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
... żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z majonezem.
Krok 3 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Dodajemy odrobinę posiekanej świeżej natki pietruszki...
Krok 4 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
... oraz musztardę.
Krok 5 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzem cayenne.
Krok 6 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzem cayenne.
Krok 7 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
...a następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 8 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Na rozgrzanej patelni z masłem i olejem smażymy kotlety przez około 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 9 - Doradca Smaku, odc. 6: Kotlet cielęcy z sosem tartare foto
Podajemy z sosem tartare. Bon apetit.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat