Bezy czekoladowe

Bezy czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • cukru pudru

    20 dkg
  • mąki

    7,5 dkg
  • startej czekolady

    12,5 dkg
  • cukru waniliowego

    2 dkg
  • cynamonu

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na pianę, stopniowo dodając cukier puder. Do sztywnej piany wsypać czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blachę do pieczenia bezów wysmarować tłuszczem i posypac mąką. Łyżeczką układać małe porcje cista. Piec 18 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

05.11.2011 11:25
zapowiada się smakowicie

olkaaa

05.11.2011 11:25
zapowiada się smakowicie

Krzysztof42

24.03.2011 15:09
jak słodko

christopher1

16.09.2010 21:40
Uwielbiam Bezy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat