Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka brzoskwiniowa

    1
  • galaretka cytrynowa

    1
  • żelatyny

    2 łyżki
  • kremówki

    200 ml
  • Puszka brzoskwiń

    1
  • cukru

    15 dag
  • serka homogenizowanego

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy. Następnie zalać je tężejącą galaretką cytrynową. Serek wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, cukrem i ubitą na sztywno śmietaną. Powstałą masę wyłożyć na herbatniki i galaretkę. I wstawić do lodówki na kilka godzin. potem udekorować ciasto brzoskwiniami lub innymi owocami i wierzch zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

19.05.2012 22:48
ooooooooooooooo

Rafał10

25.03.2012 21:59
Zapomniałaś dopisać herbatniki w składnikach. Serniczek pychotka!! Pozdrawiam

Krzysztof42

22.03.2011 16:20
serniki uwielbiam czy to na zimno czy na ciepło

christopher1

16.09.2010 21:37
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat