Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z rabarberem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 1 szkl.
jajko 2 szt.
olej 3 łyżki
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag
rabarber 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z rabarberem

Rabarber drobno pokroić, wymieszać z ciastem i zostawić do wyrośnięcia. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.11.2012 08:13
podoba mi się ten przepis
Wacław 09.12.2011 10:52
smaczne,lubię racuchy !
traktorek 29.10.2011 15:37
mniam
Kate131 29.08.2011 10:12
pycha, bardzo lubie
traktorek 08.08.2011 13:18
pycha
IZABELA29 19.07.2011 12:07
szkoda, że nie mam rabarbaru w ogródku
teresa18 29.05.2011 10:05
super smakują
Ewa111 12.05.2011 15:41
rabarbar rośnie w ogrodzie ,pora zabrać się za racuszki
Motorek 17.04.2011 13:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak