Jajka faszerowane zapiekane serem

Jajka faszerowane zapiekane serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    3 sztuki
  • ser gouda

    200 gram
  • jaja na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajak ugotowac na twardo, wydrążyć żółtka. Zetrzeć żółtka na tarce. Cebulę i pieczarki pokroić w drobniutką kostke i podsmażyć. Następnie cebulę,pieczarki i żółtka wymieszać z łyżką majonezu, doprawić sola i pieprzem. Nadziać jajka masą. Ułożyć jajka w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem.
Piec 10 minut w piekarniku 175 stopni aż ser się stopi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gośka

14.01.2011 17:33
ooo ale bym takei zjadła

pegaz

28.10.2010 08:56
szkoda ze bez zdjecia

sylwiachmiel

08.09.2010 22:30
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat