Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z wisniami.
Polewa:
Rozpuścić czekoladę z 3 łyżkami mleka.
Temperatura pieczenia 180oC
Czas pieczenia: 45 minut.
mąka | 400 g |
cukier | 250 g |
margaryna | 120 g |
jajko | 2 szt |
powidła | 4 łyżki |
kako | 2 łyżki |
mleko | 1 szklanka |
wiśnie bez pestek | 0,5 kg |
czekolada mleczna | 150 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: