Placki z dyni i twarożku

Placki z dyni i twarożku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 kg
  • twarożek

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    6-7 łyżek
  • olej

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • woda

    9 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy i kroimy w kawałki dość duże i wrzucamy do garnka z 6 łyżkami wodą. Dusimy ja ok 10-15 min. Następnie czekamy aż ostygnie i ucieramy ją z twarożkiem dodając jajko i mąkę oraz 3 łyżki wody. Ciasto powstałe doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy placuszki smażąc z każdej strony na złoty kolor. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

30.07.2013 23:53
super są takie placki

IKrakowianka

22.04.2012 22:13
świetny pomysł

IlonaAlbertos

19.06.2010 20:07
Uwielbiam takie placki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat