Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigiliny w migdałowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
migdały w płatkach
jajko
olej do smażenia
sól, pieprz
przyprawy w\\g gustu

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigiliny w migdałowej panierce

Karpia kroimy w dzwonki, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań ( może byc czosnek). Przygotowujemy jajko, bułkę tartą - tak jak do normalnej panierki. Na osobnym talerzyku przygotowujemy sobie migdały. Karpia moczymy w jajku, bułce tartej a na końcu w migdałach i wrzucamy na grący olej, opiekamy z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak