Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso drobiowe

    600 g
  • cebule pokrojone w kostke

    2 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 szt.
  • ogóreczki konserwowe

    kilka sztuk
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku foto
Cebulę i czosnek podsmażyć na maśle, wystudzić.
Krok 3 - Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku foto
Do mięsa mielonego dodać cebulę z czosnkiem, jajka i przyprawę do mięsa mielonego.
Krok 4 - Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku foto
Masę dokładnie wyrobić, uformować burgery, oprószyć bułką tartą, solą i pieprzem i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Na ciepło: Burgery drobiowe - Krok po kroku foto
Podawać z ulubioną sałatką lub ogórkami konserwowymi i zgrillowanym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 21.03.2018 15:52
Wspaniałe w swojej prostocie. :)
renix5 10.02.2014 19:50
jutro to robię! mniam!:)
marcia7 26.12.2013 19:06
Próbowałam i polecam
usmiech 11.09.2013 07:47
smaczne danie
marcia7 26.05.2013 15:53
doskonałe burgery
Anonimowy 25.05.2013 20:06
standardowe. nic nowego
katarzynagotuje 25.05.2013 00:16
na pewno smaczne :)
Pomocnik 22.05.2013 14:56
świetne burgery
Adamorek 22.05.2013 14:48
fajna alternatywa
beniaminek 22.05.2013 14:39
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat