ZUPA ORZECHOWA

ZUPA ORZECHOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw

    4 SZKLANKI
  • śmietana

    1/2 SZKLANKI
  • żółtka

    2 SZT.
  • sól czosnkowa

    DO SMAKU
  • pieprz cały mielony Prymat

    DO SMAKU
  • cukier

    DO SMAKU
  • orzechy

    20 DAG
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

UTRZEC SMIETANE Z CUKREM, SOLA I PIEPRZEM ORAZ ZOLTKAMI. ZAGOTOWAC WYWAR Z WARZYW I DO WRZACEGO WSYPAC ORZECHY, CHWILKE POGOTOWAC. NASTEPNIE POWOLI CALY CZAS MIESZAJAC WLAC UTARTA SMIETANE. ZUPY JUZ NIE GOTOWAC. PODAWAC NAJLEPIEJ Z GRZANKAMI LUB GROSZKIEM PTYSIOWYM.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

byMJ

12.08.2011 01:52
zupa orzechowa bardzo ciekawie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat