Schab pieczony soczysty

Schab pieczony soczysty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • olej

    0,5 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • szałwia

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. natrzeć tym mięso. Zioła posiekać. rozetrzeć z pie­przem. a następnie tą mie­szanką posypać mięso. Uło­żyć je w brytfannie. skropić olejem. Wstawić do piekar­nika o temperaturze 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas pole­wać wytworzonym sosem. Sprawdzona rada: pod koniec pieczenia schab warto obłożyć cząstkami jabłek (najlepiej kwaskowatych). Można je posypać majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (79)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

28.12.2011 16:02
bardzo lubię polecam

Wacław

15.10.2011 09:32
pyszne !

Agnik

10.07.2011 21:05
ładnie wygląda

Anna138

25.04.2011 22:38
Pychotka

kome

01.04.2011 21:09
Ale mięcho

Justyna Jussstiii

01.03.2011 14:48
smakowicie wygląda :)

misiek123

27.02.2011 11:15
apetyczne :)

kasiaw

20.02.2011 21:26
aż ślinka cieknie

Kopiko1983

14.02.2011 12:48
Coś pysznego!

Izabela/bella81

07.02.2011 10:21
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat