Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Wielkanoc: Pieczony w całości pstrąg z kaparami, cytryną i świeżymi ziołami

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony
4 szt.
oliwa
4 łyżki
czosnek
4 szt.
cytryna
1 szt.
kapary całe Smak
Sklep Prymat
tymianek
szałwia
natka pietruszki
koperek
Sklep Prymat
kolendra
Liść lubczyku suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Pieczony w całości pstrąg z kaparami, cytryną i świeżymi ziołami

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić oliwą, a następnie dokładnie natrzeć czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Do środka ryby włożyć plastry cytryny i kaparów, odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Pstrąga ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze, wstawić do piekarnia i piec około 20-25 minut w temperaturze 180C. Upieczonego pstrąga podawać bezpośrednio po przygotowaniu z gotowanymi ziemniakami i sałatką ze świeżych ogórków i koperku.
Pstrąga można również piec zawiniętą w folię aluminiową lub papier do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.04.2014 16:11
pięknie podana
sylwia_sl 10.04.2014 23:03
Pstrąg w takiej wersji na pewno musi smakować wybornie
Wiktoria29 10.04.2014 19:42
wygląda bardzo zachęcająco, uwielbiam pstrągi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak