Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 sztuki
  • rosół

    1 litr
  • śmietana kwaśna

    1 opakowanie
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrynę szorujemy kroimy na kawałki razem ze skórką i wyciskamy sok. Do rosołu wrzucamy kawałki cytryny doprawiamy sokiem solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i pozostawiamy by zupa się przegryzła - przed podaniem znów zagotujemy. Zupę podajemy z grzankami i posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

08.04.2013 20:27
bardzo smaczna jest taka zupa

Angelika10

30.03.2013 01:09
ciekawa zupka ;)

Monika192

30.06.2010 10:27
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat