Kapusta kiszona z grzybami

Kapusta kiszona z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    80 dag
  • grzyby suszone

    2 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić drobno, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotować. Grzyby umyć, ugotować w małej ilości wody, odcedzić i drobno pokroić. Cebulę obra, posiekać, zrumienic na tłuszczu z mąką, rozprowadzić wywarem z grzybów, wlać do kapusty, dodać grzyby, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Pasuje do ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

27.12.2011 15:38
bardzo dobra

Teresa19

07.09.2011 07:43
dobre

joanna77

31.03.2011 20:43
lubimy

amorzenek

20.09.2010 07:18
fajny przepis chyba zrobie to

iwa643

20.09.2010 07:13
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat