Sznycle z jaj

Sznycle z jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj ugotowanych na twardo

    8
  • bułki

    2
  • cebule

    2
  • łyżeczka posiekanego selera

    1
  • łyżki masła

    4
  • surowe jajo

    1
  • papryka

    1
  • olej

    do smażenia
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć bułeczki, wycisnąć w ściereczce. Drobno posiekaną cebulę i seler udusić na maśle. Jaja posiekać, dodać bułkę i smażone jarzynki, siekać na jednolitą masę, wymieszać z roztrzepanym jajem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Uformować 8 małych sznycelków z masy jajowej, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

25.12.2011 13:31
dobre

cukiereczek

16.12.2011 16:07
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat