karp w śmietanie

karp w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • grzyby

    10 szt
  • pieprz

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyszczamy, myjemy, rozcinamy wszerz i kroimy w plastry. Następnie solimy i wstawiamy na 50 minut do lodówki.

Cebule i pietruszkę obieramy i płuczemy.

Grzyby oczyszczamy, myjemy.

Kroimy pieczarki, cebule i pietruszkę w małe plasterki.

Wkładamy rybę do garnka i dodajemy warzywa oraz grzyby. Całość zalewamy wodą i gotujemy 20 minut.

Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do ryby, mieszamy.

Dodajemy masło, i doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec posypujemy drobno posiekanymi natką i czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

24.12.2011 12:27
a co na to karp

jola1512

06.05.2011 09:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat