Szaszłyki z łososia

Szaszłyki z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    50 dag
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cytryna

    3-4 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • boczek

    30 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia i chudy boczek pokroić na kawałki. Oprószyć je delikatnie solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Boczek natrzeć czosnkiem. Cytryny dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem i pokroić w ćwiartki. Na szpadki do szaszłyków nadziewać po kolei boczek, łososia i cytryny( na przemian). Tak przygotowane szaszłyki grillować na aluminiowych tackach z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

31.10.2013 20:13
świetna przystawka

RenataZ-et

07.08.2013 23:31
to coś dla mnie :)

rakow2

22.12.2011 15:15
a łosoś na to nie możliwe

MAŁY

02.04.2011 13:26
pysznie

pioge7

15.03.2011 16:34
lubię łososia :)

magical66

11.10.2010 10:43
uwielbiam rybki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat