Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów

Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kiełbasa pieczona

    2 szt.

Tapenade

  • suszone pomidory

    1 słoik
  • oliwki czarne

    1 słoik
  • koreczki helskie

    1 opakowanie
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sok z cytryny

  • ogóreczki konserwowe

    1 słoik
  • musztarda rosyjska

    1 słoik
  • sól ziołowa

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów   foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów   foto
Wszystkie składniki tapenade dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów   foto
Każdą kiełbasę kroimy wzdłuż na pół, smarujemy cienko musztardą, nakładamy tapenade i grillujemy.
Krok 4 - Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów   foto
Po zdjęciu z grilla, każdy z kawałków kroimy na pół.
Krok 5 - Grillowana kiełbasa z pieca z tapenade z czarnych oliwek i suszonych pomidorów   foto
Aromatyczną grillowaną kiełbasę podajemy z chrupiącą bagietką i ogóreczkami konserwowymi.
Doradca Smaku
Jeśli przygotujemy za dużo tapenade – to, co zostanie przekładamy do słoiczka, zalewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

11.09.2017 13:49
Musi być pyszne... :)

cukiereczek

12.05.2015 17:40
apetycznie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat