Zupa fasolowa z papryką

Zupa fasolowa z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej fasoli perłowej

    20 dag
  • papryka czerwona

    1
  • papryka zielona

    1
  • ziemniaków

    40 dag
  • łyżka masła

    1
  • łyżeczki słodkiej papryki mielonej

    1/2
  • liść laurowy

    1
  • łyżki posiekanego koperku

    1
  • sól i pieprz

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (bez kapusty)
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin lub na noc. Dolewamy kolejne 3 szklanki wody, dodajemy listek laurowy i gotujemy 30 min. Włoszczyznę obieramy, myjemy, wkładamy do fasoli, solimy i gotujemy jeszcze 30 min. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w paski i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Wsypujemy przyprawę z suszonych warzyw, słodką paprykę, pieprzymy, wkładamy masło i gotujemy jeszcze 15 min. Zupę podajemy posypaną koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

06.04.2012 21:01
mniam

accee

14.01.2011 22:17
Uwielbiam zupy

Kate131

31.05.2010 08:34
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat