Masa budyniowa

Masa budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    17 łyżek
  • mleko 3,2%

    1 l
  • masło

    35 dag
  • cukier puder

    35 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę rozprowadzic w połowie mleka,resztę mleka zagotowac z cukrem Wlac rozrobioną mąkę z mlekiem do gotującego się mleka .Budyń ostudzic ,utrzec z masłem ,dodac olejek.Przełożyc gotową masą ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

26.06.2013 19:28
super masa

IlonaAlbertos

10.01.2012 00:10
Do przełożenia biszkoptów w sam raz.

rakow2

19.12.2011 15:09
smaczna dobra do toru i nie tylko

barbara11561

21.08.2011 10:23
pyszna

AGNIESZKA144

05.06.2011 19:11
lubię takie masy

bietka

16.05.2011 10:54
Napewno pyszna:)

Krzysztof42

21.02.2011 14:47
zjadłbym masę takiej masy

manaika

04.02.2011 14:22
w sam raz do ciast

ben-ka

16.10.2010 14:09
Lubię bardzo budyniowe masy:)

bogumiła3

23.09.2010 10:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat