Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    250 dkg
  • śmietana 12%

    3/4 szklanki
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze namoczyć w wodzie na 10 minut, oczyścić. Usmażyć na patelni na maśle, przewracając na obie strony, posolić, polać śmietana i dusić na wolnym ogniu 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

13.12.2011 16:00
rudy rudy rydz

Adamorek

06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam

Pati8

24.07.2011 14:33
pycha:)

accee

10.01.2011 22:44
hmmmmm

pegaz

29.10.2010 09:51
ciekawe

ben-ka

07.09.2010 11:56
Rydze,super grzybki tylko u nas ostatnio cos ich bardzooooo mało:)

kakiaa

21.07.2010 17:49
Uwielbiam rydze i już się nie mogę doczekać września/października:)

elwal

03.07.2010 10:46
kocham rydze pod każdą postacią :)))

sylwiachmiel

26.05.2010 15:48
uwielbiam grzyby i potrawy z nimi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat