Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z pomarańczą po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarńcze duże 2
oliw 2 łyżki
mąki 3 łyżki
likieru pomarańczowego 3 łyżki
ząbki czosn 3
rozmaryn
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z pomarańczą po hiszpańsku

Kotlety rozbij tłuczkiem. Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. Natrzyj mięso z obu stron. Obsyp mąką. Na rozgrzanej oliwie obsmaż mięso z obu stron. Przełóż kotlety do wysmarowanego żaroodpornego naczynia. polej kotlety sokiem wyciśniętym z jednej pomarańczy, posyp rozmarynem. Drugą pomarańczę obierz,pokrój na grube plastry. Na każdym kotlecie połóż po dwa plastry pomarańczy, skrop likierem pomarańczowym, posyp wiórkami masła. Zapiekaj pod przykryciem ok. 30 minut w temp. 180st.C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.03.2013 15:42
fantastyczne
Kate131 30.09.2011 07:55
interesujace
aga130982 10.01.2011 15:19
pycha
stokrotka 12.11.2010 22:31
brzmi interesująco
eli82 15.10.2010 18:00
moze byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak