Toskańska jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber jagnięcy

    400 g
  • rozmaryn

  • ząbki czosnku

    2 szt
  • czuszka

    1 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • pomidory suszone Smak

    4 szt
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • sól

  • Marynata w płynie klasyczna Prymat

  • karczochy

    4 konserwowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty, oczyszczony i osuszony comber jagnięcy zamarynować w Marynacie płynnej klasycznej i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do kamionki z czosnkiem, dymką, rozmarynem, tymiankiem, suszonymi pomidorami oraz oraz marynowanymi karczochami. Całość oprószyć solą i pieprzem, a następnie piec 15 minut w temperaturze 180˚C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 09.05.2014 12:30
niezwykle wykwintna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat