Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
ryż arborio 30 dag
puszka pomidorów krojonych
czerwonej papryki 1/2
cebula 1 szt.
oliwki czarne 15 szt.
łyżki octu winnego 3
łyżki oliwy 4
kostki rosołowe 2 szt.
sól i pieprz
Koperek suszony Prymat
małej kapusty pekińskiej 1/2
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z makrelą

Zeszklij ok. 2 minut na oliwie pokrojoną cebulę. Ugotuj rosół na kostkach rosołowych. Wsyp ryż. Wlej 2 szklanki rosołu, poczekaj, aż ryż go wchłonie. Następnie dodawaj po parę łyżek płynu, aż ryż będzie miękki.
Paprykę pokrój w kostkę, podsmaż 2 minuty i zalej octem. makrelę obierz ze skórki, podziel na małe kawałki. Pomidory odcedź. Dodaj do ryżu wszystkie dodatki i przyprawy, wymieszaj. Mocno podgrzej 3 minuty. Podawaj posypane posiekaną kapustą i skropione oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak