Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane pieczarkami

Cebulę kroimy w półplasterki , podsmażamy na patelni. Pieczarki szatkujemy lub trzemy na tarce , dodajemy do cebuli . Smażymy do odparowania płynu . przyprawiamy solą i pieprzem .
Gdy przestygną dodajemy jajko. Ziemniaki obieramy , ostrym nożem wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środka . Napełniamy farszem. Układamy w garnku na stojąco , aby farsz nie wypłynął .
Zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy
do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak