Ryba z grzybami

Ryba z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby (np mintaj)

    2 kg
  • cebula biała

    5-6 sztuk
  • grzyby suszone

    1 garść
  • olej

    1 szklanka
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • mąka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Filety rozmrażamy i suszymy. Cebulę kroimy w talarki. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: rybę, cebulę i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i osypujemy lekko mąką. Układamy kolejne warstwy. Polewamy na koniec olejem i zapiekamy ok godziny w temp. 180\'C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.07.2010 09:17
Bardzo ciekawy przepis i urozmaicenie dla ryby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat