Cielęcina ze śliwkami

Cielęcina ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • masło

    3 łyżki
  • śliwki suszone

    25 dag
  • cebula biała

    2 szt.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • goździk Prymat

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć i usunąć pestki.Mięso pokroić w kostkę,cebulę w ćwiartki i smażyć do zarumienienia ze wszystkich stron.Włożyć śliwki doprawić solą,pieprzem,cukrem i gożdzikiem i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok.godz.Garnkiem potrzasać ale nie odkrywać.
Smacznego!
Ja tą potrawę robię w głębokiej patelni z grubym dnem i pokrywą żeby uniknąć przypalenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

02.03.2014 11:00
ciekawy przepis na smaczny obiadek

Wafelek2601

13.12.2013 21:04
Pyszne mięsko

Motorek

05.01.2013 10:17
smaczne mięsko

pacpaw

17.10.2012 20:16
coś niesamowitego

anemon

10.03.2012 07:09
Lubię łączyć mmięso ze śliwkami, ale cielęciny jeszcze nie robiłam.

Grażyna13

14.09.2011 10:46
Pycha !

IZABELA29

01.09.2011 10:35
szczerze to nawet jej nie kupuje ale by spróbować przepis warto to zrobić .

misia53

09.05.2011 23:47
cielęcinka ..... o tak poproszę....

barbara11561

30.03.2011 07:27
Super obiadek:):)

Misiakova

24.03.2011 19:30
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat