Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne przekąski serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łodyga selera naciowego 1
musztardy 1 łyżka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
posiekanego szczypiorku 2 łyżki
śmietany 3 łyżki
sera pleśniowego 100 g
śmietany kremówki 2 łyżki
posiekanych kaparów 1 łyżeczka
cykorie 2
sól, pieprz
twaróg 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne przekąski serowe

Umyty seler pokroić w krążki, połączyć z cebulą, szczypiorkiem, 250 g twarogu, śmietaną i wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem i rozłożyć na krakersach lub kromkach pumpernikla.
Pozostałą porcję twarogu wymieszać z serem pleśniowym, np. typu rokpol, śmietaną kremówką i kaparami. Całość doprawić pieprzem. Umyte i osuszone listki cykorii dokładnie wypełnić masą serową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 15.10.2010 22:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak